Vanaf 1995 komen we al in Tsjechië.

De eerste indruk was dat de omgeving schitterend is, en de mensen bijzonder vriendelijk zijn. Nadien keerden we graag terug. We gingen naar andere plekken in het land, om er nader kennis mee te maken, en kijken met veel plezier terug op deze reizen.

Zo ontstond een paar jaar terug de gedachte om zelf “ons eigen stekje” in Tsjechië te kopen.

In de zomer van 2006 zijn we verschillende huizen gaan bekijken. Maar toen we het huis in Polevsko zagen, waren we verkocht. Het panoramische uitzicht stal gelijk ons hart. Heerlijk is het om vanuit je luie stoel kilometers ver te kunnen kijken naar de berg genaamd Kliç.

 

Een naam voor ons nieuwe huis was dan ook gauw gevonden: “Perla Bohemia”, hetgeen “Parel van Bohemen” betekent.

Het is een mooie nieuwe woning. Toen we het huis kochten was het nog niet helemaal af. Zo moesten we de keuken en de tweede badkamer zelf plaatsen. En de tuin was toen ook nog een grote woestenij. Maar nu met de mooie aangelegde tuin met zwembad kun je je dat niet meer voorstellen. Het is een genot om daar nu te zijn.

Ook ’s winters is het hier goed vertoeven. Onze woning is ca. 400 meter verwijderd van 2 skipistes, die overigens ’s avonds verlicht zijn. Na het skiën of een wandeling in de sneeuw is het altijd weer prettig thuiskomen en neer te vlijen bij de warmte en gezelligheid van de houtkachel. 

Zelfs reeën hebben we al achter onze tuin langs zien komen.

Inmiddels zijn wij in de buurt opgenomen. Zo hebben wij het getroffen dat wij hier geweldige mensen hebben gevonden die u gastvrij willen ontvangen. Polevsko is een kleine gemeenschap van circa 1500 inwoners.